handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
De Actie

De Actie Aandacht voor Aids

Lopende doelen

Gerealiseerde doelen

Hoe doneren?

Bestedingen donaties

Bedankjes

Oproepen

Sponsoring door bedrijven

 

Rehabilitatiecentrum voor ondervoede (wees) kinderen (Klik op foto voor vergroting)

 

Veronica

Bestedingen donaties december 2003 - mei 2004

 

Hieronder staan de bestedingen van december 2003 tot en met mei 2004. Voor de nieuwste bestedingen, klik op de link 'Bestedingen donaties' aan de linkerkant.


[Bericht van mei 2004]

 

Kosten fondsenwerving Nederland maart / april 2004

Vier weken fondsenwerving in Nederland: het organiseren van een lezing, reiskosten naar de sponsors, kopieerkosten voor uitnodigingen/projektvoorstellen/fotomateriaal etc. Totale kosten bedroegen 290 euro. Maar wat dit heeft opgeleverd is het totaal benodigde sponsorbedrag, dus deze uitgaven zijn erg de moeite waard geweest.

Kosten website 2004

Abonnementskosten, domeinnaam en een kleine uitbreiding qua ruimte, samen met onkosten voor de webmaster, bedragen 100 euro.

Behandeling Veronica

Met Veroncia ging het niet goed (zie de links naar het vierde en vijfde vervolgportret van Veronica aan de rechterkant). In Nederland was ik daar van op de hoogte gesteld. Maar ik geloof dat ze het gaat redden. Ze wordt momenteel intensief behandeld in de kliniek door Naa Ashiley. Kosten voor bloedtransfusies, medicatie en extra personeel heb ik betaald: 200 euro.


[Bericht van maart 2004]

 

Kosten website 2003

De kosten om de website te laten draaien in 2003 (abonnement en domeinnaam) bedroegen 75 euro.

Communicatiekosten

"Ik wil niet dat financiën een reden zijn om niet te kunnen communiceren. Communicatie is ontwikkeling". Met deze woorden stortte een vriend 50 euro, die inmiddels aan communicatiekosten zijn besteed.

Koersen en transactiekosten

De fluctuerende koers (ik ging uit van 10000 Cedis = 1 Euro) zorgt voor kosten. Mijn uitgangskoers klopt niet altijd, en bovendien betaal ik transactiekosten bij het innen van travellerscheques en het opnemen met mijn VisaCard. Totale kosten: 50 euro.


[Bericht van februari 2004]

 

Een vruchtbaar bezoek aan Wa en Lawra.

Zie het fotoverslag Wa (links aan rechterkant) voor een verslag en foto's van dit bezoek.

De eerste acties ondernomen in het rehabilitatie centrum. Nieuw muskietengaas voor de ramen zodat we de kinderen zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen malaria, en zes matrassen zodat moeder en kind beter kunnen slapen. Verder het identificeren van een groep weeskinderen die wij meer mogelijkheden willen bieden voor de toekomst, het identificeren van kennis en kunde van leden van 'Shalome 1' om hen op te kunnen nemen in een inkomstengenererend project, het inventariseren van informatie omtrent de beschikbare voedingsmiddelen per seizoen voor het voedingsproject en de onderhandelingen voor "The Sharenut" (zie nieuwsbrief nr. 6) .
Dit bezoek heb ik grotendeels bekostigd door middel van de Aandacht voor Aids donaties. Voor de eerste keer heb ik de tickets van Accra naar Wa en overnachting in een simpel guesthouse in Wa bekostigd. Want werkend als 100% vrijwilliger en wachtend op een beloofde storting voor de NGO van Ghanese autoriteiten…kan een reden zijn een actie uit te stellen. Maar zonder actie geen reactie. En ondernomen acties vormen het fundament van een organisatie waar nieuwe sponsoring op binnen komt.

Totale kosten:

6 matrassen: 40 euro
1 grote rol muskietengaas voor ramen en deuren: 11 euro
Benzine voor pick-up om material naar Lawra te brengen: 21 euro
Timmerman die de muskietennetten zal bevestigen: 10 euro
Vervoer met STC Accra-Wa-Accra voor twee personen: 40 euro
Twee kamers voor 4 nachten in guesthouse in Wa: 35 euro

Totaal besteed: 157 euro

Verder is deze maand 10 euro besteed aan twee weegschalen die volgende week naar Wa gaan en 20 euro aan communicatiekosten (internet,e-mail, telefoon) voor het project.


[Berichten van december 2003 tot februari 2004]


Bloedtest Veronica

In het derde vervolgportret van Veronica staat beschreven dat ik Veronica geld heb gegeven voor een "CD4" bloedtest en wat zakgeld. Zie de links naar haar portretten aan de rechterkant.
Totale kosten: 30 euro

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn één van de belangrijkste disposables die nodig zijn in de kliniek en waar een nieuwe voorraad voor nodig was.
Totale kosten: 10 euro.

Cartridge

De eerste maand van het nieuwe jaar moeten proposals ingeleverd worden bij nationale instanties voor subsidies voor het komende jaar.
Totale kosten: 20 euro

Thuiszorg Veronica

In het tweede vervolgportret van Veronica staat beschreven dat ik Positive Living een budget heb gegeven om haar op te zoeken en eten en medicatie voor haar te kopen. (Zie de links rechts naar de portretten van Veronica en naar Positive Living.)
Totale kosten: 25 euro

Kofi met zijn geinfecteerde been

Het jongetje Kofi met zijn ernstig geïnfecteerde been waarover ik hier vorige maand heb geschreven (klik hier voor het verhaal, of scrol door naar beneden) heeft het niet makkelijk. Herstel laat lang op zich wachten en al vrij snel hebben wij hem doorverwezen naar de kinderafdeling van een ziekenhuis. Aangezien de ouders helemaal geen geld hebben, doet het ziekenhuis ook zijn uiterste best om de beste zorg te leveren. Herhaaldelijke chirurgische ingrepen, bloedtransfusies en dure medicatie laten de kosten hoog oplopen. Bepaalde medicatie is in het ziekenhuis niet voorhanden. Een gerichte antibioticakuur en eiwitrijke bijvoeding hebben wij aangeschaft.Na bijna twee maanden lijkt het nu de goede kant op te gaan. Al die tijd ligt Kofi op zijn rug in zijn bedje.
Totale kosten: 20 euro.

Internet en telefoonkaart

Ook deze maand heb ik voor het updaten van de website, het beantwoorden van e-mails en het maken van telefoongesprekken voor patiënten en voor het project twee telefoonkaarten gekocht.
Totale kosten: 15 euro.

naar boven

Lees verder over ...

Bestedingen donaties december 2003 - mei 2004

Bestedingen donaties november - december 2003

Bestedingen donaties augustus - oktober 2003

 

Dankwoord voor de lezers en donateurs van Aandacht voor Aids

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 1

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 2

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 3

Portret van Veronica

Vervolgportret 1 van Veronica

Vervolgportret 2 van Veronica

Vervolgportret 3 van Veronica

Vervolgportret 4 van Veronica

Vervolgportret 5 van Veronica

 

WWW links