handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Voedingsprojekt

Ampesi met Alefu stew
(aardappel met geurige spinaziesaus)

Ingrediënten (voor twee personen)

• 2 tenen knoflook
• 1 stukje gember (circa 1 cm in lengte)
• 1 madam jeanet of 1 groene of rode peper (in Ghana sweet green or red pepper)
• curry of gemalen kardemom naar smaak (in Ghana specerijen waar ik je met de naam niet mee zal lastig vallen)
• 1 rode ui
• 2 verse tomaten of 1 eetlepel tomatenpuree
• 2 volle handen verse spinazie (in Ghana alefu, cassava bladeren, pompoenbladeren, peperplantbladeren of bijna al de andere tientallen soorten)
• 2 volle theelepels pompoenpitten, pijnboompitten (in Ghana agushie of nirhi
of zonnebloempitten of amandelen)
• 1 eetlepel roomboter of olijfolie (in Ghana shea nutbutter of rode palmolie)
zout naar smaak

Bereiding:

Hak de knoflook, de gember en de peper fijn. Snij de uien en de tomaten in partjes. Was de spinazie en hak de spinazie grof. Stamp de zaden of pitten fijn of koop de kant en klare gehakte amandelen.

Verhit de olie of boter en fruit de knoflook, gember, peper, overige specerijen samen met de uien gedurende 2 minuten. Voeg de tomaten, de spinazie en zout toe. Roer de ingrediënten samen en voeg een scheutje water toe. Voeg de gemalen zaden, pitten of amandelen toe. Laat het geheel onder af en toe roeren op laag vuur 5 minuten pruttelen.

Eet de spinazie met (gemengde, wilde, witte of zilvervlies) rijst, gekookte aardappel of cassave…want yam is waarschijnlijk moeilijk te krijgen.

Eet smakelijk!

naar boven

Lees verder over ...

Recept 1: Ampesi met Alefu stew

 

 

WWW links

Nederlandse Vereniging van Diëtisten