handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Wie is Cindy?

Boeken over Aids

 

Aids in Afrika
Daniel Vangroenweghe, Uitgeverij EPO
ISBN 9064450390

Als afscheidcadeautje heb ik dit boek gekregen van mijn directe collega's van Solgar Vitamins. Een schot in de roos. Een dik boek waar ik net in ben begonnen, maar waar ik hoop enkele antwoorden te vinden op de vele vragen die ik heb ten aanzien van het verspreiding van Aids in Afrika.
 
Dit boek beschrijft in de eerste plaats de antropologische en culturele aspecten van seksualiteit in Afrika en de gevolgen daarvan op de verspreiding van aids. Vanuit cultuur-historisch en sociaal-economisch perspectief worden allerlei seksuele praktijken die aidsbevorderend werken toegelicht.
 
Het enige nadeel is dat het boek in 1996 is verschenen en het cijfermateriaal, waar dit boek rijk aan is, al redelijk achterhaald is. 

'Aids in Afrika' bij www.bol.com

 

A Call for Witness. Letters about aids in South Africa
Ricus Dullaert, met foto's van Adriaan Backer
Een uitgave van Memisa/Stop Aids Now

 

Dit kleurrijke magazine bestaat uit dagboekfragmenten en foto's, die de ernst van de aids-epidemie in Zuid-Afrika duidelijk weergeven. Maar ook de kracht van de lokale bevolking waarbinnen ieder op zijn eigen manier probeert het voortschrijden van de epidemie te stoppen. Er wordt aandacht besteed aan alle slachtoffers. Niet alleen de geïnfecteerde en terminale patiënten, maar ook het grote aantal kinderen dat alleen achter gelaten wordt. Dit magazine is ontwikkeld om de behoefte aan internationale support in de strijd tegen aids duidelijk te maken. De omvang van het probleem is mij in ieder geval duidelijk geworden door dit magazine.  

naar boven

Lees verder over ...

Boeken over Afrika

Boeken over Ghana

Boeken over Aids

Andere interessante boeken

Sites over Aids

 

het onderwerp Aids

 

WWW links

Solgar Vitamins

'Aids in Afrika' bij www.bol.com